Katerica.bg

Кои сме ние

Здравейте ние сме Марто и Дени – семейство Маринови – родители, творци и създатели на Катерица – бранд за детски стени за катерене. Дени е актриса, режисьор, учител и творец, а Марти – актьор и треньор по Муай Тай. Избрали сме град Русе за място за живеене и отглеждане на нашите две деца – Вихрен на 5 години и Дарен на 3 години.

Как започна всичко?

Всичко започна от идеята да създадем стена за катерене за големия ни син Вихрен, когато беше на 1 година. През лятото на 2018 година бяхме на море в Иракли. Тогава събрахме дървенца и чуканчета с причудливи форми, които водата беше изхвърлила на плажа, дообработихме ги и закрепихме към една плоскост. Така създадохме първата детска стена за катерене. Споделихме в интернет едно домашно спонтанно видео на малкия катерач, докато се изкачва по стената и видеото получи изключително голям брой гледания във фейсбук. Наши приятели харесаха идеята и създадохме още няколко подобни детски стени за тях.

След това получихме запитвания и от други хора, приехме идеята присърце и откликнахме на желанията. Постепенно решихме да разработим различни модели стени за катерене изцяло от дърво, дървени хватки, създадохме няколко модела шведски стени и така проект, след проект, следвайки нуждите на клиентите стигнахме до днес, когато имаме асортимент от над 15 продукта за бебета, прохождащи малчугани, деца и възрастни. За нас те са нещо живо и променящо се. Продължаваме да развиваме и подобряваме асортимента с няколко модела мултифункционални катерушки за вътрешна и външна употреба. Разбира се опитваме да се придържаме към дървото и естествените материали.

Как се раждат и развиват идеите за продуктите?

В началото идеята изглеждаше доста прототипна, но постепенно тествайки стените вкъщи подобрявахме функционалността и адаптирахме продуктите спрямо децата и техните нужди. Понякога имаме среднощни прозрения, вдъхновения, идеи, ставаме и започваме да чертаем, смятаме и мислим. Докато не получим желания резултат.

Какви продукти предлагаме?

Започнахме с идеята да създадем нещо интересно, което да провокира децата да се движат, тренират и забавляват. Да е компактно и достъпно. Да може да се събере в детска стая и да е безопасно за децата.  Като практикуващи от време на време катерене, решихме да създадем стена за катерене, която да е адаптирана за упражняване на ежедневни рутини за детето в домашни условия.

Нашите продуктите развиват двигателната култура на децата в ранното им детско развитие. Научно доказано е, че до 3-тия си рожден ден децата развиват 50 % от мозъчните си връзки и това се случва на база развитие на тяхната двигателна култура. Ефектът от движението се проявява и в социалните умения на децата. Развивайки своя потенциал те не се чувстват потиснати, умеят да взимат самостоятелни решения, да вярват в себе си и да растат активни и здрави.

Детето трябва да се движи, без да се ограничава, но всичко трябва да е безопасно и предпазливо. Наша мисия е да създадем правилна среда, за да развиват своя потенциал.

Продуктите ни са разпределени в няколко категории – стени за катерене; шведски стени с аксесоари към тях; аксесоари; мултифункционални катерушки за вън и вътре и усвоявяне на пространства в игрални площадки в с различни модификации, и по индивидуален дизайн. Всичките ни изделия са предназначени за дългосрочно ползване. Непрекъснато развиваме асортимента и не спираме да влагаме любов във всяко едно изделие.

Нашите клиенти

Положителната обратна връзка от клиенти за нашите продукти е най-силната ни мотивация. Те с радост споделят за развитието на децата си. А ние откликваме на техните желания, консултираме ги, избираме най-подходящия вариант спрямо възрастта на децата, пространството, бюджета и желанията на клиентите. Нашата цел е да достигнем до повече семейства и да им споделим ползата от движението на децата и ползотворния ефект от Катерица в ранното детско развитие.

Откъде дойде името ни?

Името Катерица дойде доста спонтанно. Когато реших (Марти) да създам фейсбук страницата за детски стени за катерене, визуализирах децата, които се катереха и името Катерица изникна в ума ми. Беше както по филмчетата – на героя му светва крушка в главата и идеята се ражда. Исках да е едно име и да изразява веселата хиперактивна подвижност на децата, и тяхното изразяване. А и децата са еднакво жизнени, като малки катерички.

Така го нарекохме:

 

КАТЕРИЦА – ОТ МАЛКИ КЪМ ВЪРХА!

 

Защото знаем, че продуктите ни дават добър старт на децата развивайки базовия им потенциал от малки, като движение, мислене и социални умения.

X